Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че отношенията между неговата страна и

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че отношенията между неговата страна и
Коментари Харесай

Отношенията между Полша и Унгария се измениха заради войната в Украйна, твърди Моравецки

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че отношенията сред неговата страна и Унгария " са се трансформирали доста " поради антиукраинската позиция на унгарските управляващи. Преди войната тези две страни бяха съдружници в пререканията си с Брюксел, оповестява Би Би Си.

" Нашите връзки с Унгария се трансформираха доста поради позицията на Унгария по отношение на Украйна и Русия, това е реалност. Преди си сътрудничихме доста добре на равнище Вишеградска група, в този момент - в доста по-малка степен ", сподели Моравецки, говорейки във Вашингтон в четвъртък пред Атлантическия съвет.

Вишеградската група включва Чехия, Полша, Словакия и Унгария.

" Вместо с Унгария в този момент работим доста, доста тясно с Румъния и балтийските страни. Ето за какво споделям, че източноевропейските страни - без Унгария - са единомислещи за това, което се случва в Украйна ", сподели Моравецки, представен от Ройтерс.

Преди войната Полша и Унгария бяха нещо като съдружници в границите на Европейски Съюз, защото държавните управления на двете страни бяха в спор с други страни и централните органи на Европейския съюз, които ги упрекват в нарушение на демократичния принцип на разделяне на управляващите и самостоятелност на правосъдната система, нарушение на свободата на печата (в Унгария), както и нарушавания на правата на малцинствата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР